Privacy Policy

 

 

Privacy en veiligheid

 

Je gegevens houden we privé

Welkom bij Outfits4events, jou leverancier voor de meest fantastische outfits en accessoires. Wij doen er met onze organisatie alles aan om jouw persoonlijke gegevens privé te houden. Als je een bestelling bij Outfits4events plaatst dan vragen we gegevens van jou zodat we je bestelling kunnen verwerken, maar ook om je zo goed mogelijk te kunnen helpen in het geval dat er dingen anders lopen dan bedoeld. Deze gegevens worden altijd versleuteld via een beveiligde verbinding verstuurd naar ons. Dit kun je herkennen aan het volgende deel in de URL balk van onze website: “https://“.

Je privégegevens zijn en blijven altijd 100% je eigen eigendom en zullen door ons conform de wet nooit en te nimmer zonder expliciete toestemming van jou gedeeld worden met derden of langer bewaard dan nodig. Uitzonderingen hierop betreffen “juridische gronden” en/of “gerechtvaardigd belang”. Dat klinkt ingewikkelder dan we zouden willen, daarom hier een voorbeeld: Bepaalde gegevens delen we met ons externe verzendwarenhuis en bijvoorbeeld PostNL omdat deze noodzakelijk zijn voor onze dienstverlening naar jou toe. Zo waarborgen we dat je bestelling bij jou aankomt.

Volgens de privacywetgeving moeten websites melden welke gegevens worden gebruikt en bewaard onder deze “juridische gronden” en het “gerechtvaardigd belang”. Welke gegevens het om gaat moet ook inzichtelijk zijn, daarom vertellen hieronder daar meer over.
 

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Outfits4events.nl neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met ons via de contactpagina.

Outfits4events.nl heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

– Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
– TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
– DKIM, SPF en SenderID zijn drie e-mail internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat kwaadwillenden onterecht uit onze naam, e-mails sturen die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.

 

Privacywetgeving

Op basis van de privacywetgeving heb je het recht om te weten welke “juridische gronden” en “gerechtvaardigd belang” we hebben om je gegevens te verwerken. Als organisatie vinden we het belangrijk om je altijd de beste persoonlijke service kunnen bieden. Jouw privacy staat daarbij voor ons voorop. Wij, Outfits4events.nl, zijn verantwoordelijk voor deze gegevens. Onze actuele bedrijf- en contactgegevens vind je op de contactpagina.

 

In welke gevallen kunnen we gegevens van je gebruiken?

We kunnen een wettelijke verplichting hebben om je gegevens te gebruiken, denk daarbij aan de wettelijke bewaartermijn van de Belastingdienst. Bij verdachte situaties kunnen we wettelijk verplicht zijn om (klant)gegevens te delen met overheidsinstanties.


Op basis van de contractuele afspraken tussen jou en Outfits4events.nl hebben we je gegevens nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval bij je aankoop van een bestelling of je recht op retourneren. Wij gebruiken jouw gegevens op basis van “juridische gronden” bij:

  • Bestellingen (en/of pre-orders) & bezorging
  • Retourneren en/of ruilen
  • Contact met onze klantenservice


Een goede dienstverlening en klantenservice is in jouw en ons belang. Om je de beste persoonlijke service en ervaring te kunnen bieden, kunnen we je gegevens onder “gerechtvaardigd belang” gebruiken in onderstaande gevallen:

  • Contact met onze klantenservice
  • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek
  • Bezoek van onze website Outfits4events.nl of social media kanalen
  • Aanmaken van een account en/of tijdens het maken van een bestelling
  • Nieuwsbrief, acties & (service)e-mails
  • Persoonlijk advies via e-mail, telefonisch of social media kanalen
  • Beveiliging

 

Waar zijn je gegevens opgeslagen en wie kan deze inzien?

Je gegevens worden door ons in verschillende databases opgeslagen waarbij strenge beveiligingsmaatregelen worden gehanteerd. Deze gegevens zijn vrijwel altijd opgeslagen binnen de EU. Ook in het uitzonderlijke geval dat (klant)gegevens buiten de EU worden opgeslagen, zorgen we ervoor dat jouw privacy voorop staat. Voor onze dienstverlening zijn wij net zoals bijna alle webshops, afhankelijk van partners. Je gegevens worden alleen doorgegeven aan andere partijen als dat nodig is voor onze dienstverlening, bijvoorbeeld voor het: verwerken van je betaling, op de hoogte houden omtrent de status van je bestelling, bezorgen van je bestelling, (service)berichten via e-mail ter opvolging van je bestelling etc. Deze partners zijn partijen zoals: Leveranciers van eCommerce software zoals Lightspeed, externe klantenservice, extern verzendwarenhuis, verschillende leveranciers voor drop-shipping, bezorgdiensten zoals MyParcel en PostNL, betaalproviders zoals Mollie, ESP (E-mail Service Provider) en reviewpartners. Meer hierover kun je hieronder op deze pagina lezen.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website heeft niet de intentie gegevens te verwerken over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens van kinderen verwerkt worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via de contactpagina, dan verwijderen wij deze informatie mits er geen wettelijke verplichtingen voor Outfits4events.nl van toepassing zijn.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Zo lang je klant van ons bent, bewaren we je gegevens zodat we je daardoor beter van dienst kunnen zijn. Zo hoeven we je niet te storen met telkens de zelfde vragen of wanneer je inlogt op je account om een bestelling te plaatsen. Deze gegevens helpen ons ook bij het analyseren van data ter verbetering van onze website voor een betere klantbeleving. Deze gegevens worden bewaard tot je aangeeft geen klant meer te willen zijn.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Wij delen jouw persoonsgegevens alleen met derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Outfits4events.nl blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Outfits4events.nl en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen via de contactpagina. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, zullen wij jou vervolgens vragen om op een veilige manier een kopie van je identiteitsbewijs te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. De kopie van je identiteitsbewijs zal direct na afronding van je verzoek verwijderd worden. Wij willen je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

 

Welke gegevens worden er verwerkt?

Outfits4events.nl verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voor- en achternaam
– Geslacht
– Geboortedatum
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– IP-adres
– Indien zakelijk: Bedrijfsnaam en BTW-nr
– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Gegevens over jouw activiteiten op onze website zoals internetbrowser, apparaat type, op welke pagina’s je niet vond wat je zocht etc.

– Bestelhistorie
– Bankrekeningnummer

 

 

 

 

Werk in uitvoering

Deze pagina wordt momenteel verder uitgebreid zodat je een goed beeld hebt van jouw persoonsgegevens in ons beheer. Tot het moment dat deze pagina de definitieve informatie bevat, helpen we je graag persoonlijk met eventuele vragen. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen. > Naar de contactpagina

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »